food topic

food topic

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Γαρδουμπάκι με πατάτες στον φούρνο




Υλικά (2 άτομα, 1,30h, 7€):

Χρόνος εκτέλεσης: 1.30 ώρα

Κόστος συνταγής: ~7 €

1 γαρδούμπα περίπου 500 gr
6 πατάτες
Μουστάρδα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λεμόνι
Σκόρδο



Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες μας σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο πυρέξ, τοποθετούμε πάνω απο τις πατάτες την γαρδούμπα. Σε ένα μούλτι χτυπάμε μουστάρδα, λάδι και 2 σκελίδες σκόρδο, με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις πατάτες μας και αλείφουμε την γαρδούμπα. Ρίχνουμε απο πάνω όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε εμείς. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι του κρασιού νερό.


Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα στους 220 °C στον αέρα. Στην 1 ώρα ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, πασπαλίζουμε με ρίγανη,ρίχνουμε τον χυμό απο μισό λεμόνι και το αφήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν οι πατάτες και η γαρδούμπα ωραίο χρώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου