food topic

food topic

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Πορτοκαλόπιτα



Υλικά:

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά

1 1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 κούπα και 2 κ.σ. ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 πακέτο φύλλο Βηρυττού (500γρ.)

Για το σιρόπι:
3 3/4 κούπας νερό
2 1/4 κούπας ζάχαρη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού



Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με το μίξερ για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν.


Τρίβουμε το φύλλο με τα χέρια σας, αφού το έχουμεαφήσει ανοιχτό για να ξεραθούν λίγο τα φύλλα και το ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.


Αλείφουμε ένα μεγάλο πυρέξ με λίγο λάδι και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Με το κοίλο μέρος ενός κουταλιού κάνουμε λεία την επιφάνειά του γλυκού και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.



Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε 15 λεπτά μέχρι να δέσει και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Σιροπιάζουμε το γλυκό κρύο ρίχνοντας το ζεστό σιρόπι κουταλιά - κουταλιά μέχρι να απορροφηθεί όλο.





* Η συνταγή είναι της Α. Αλεξιάδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου