food topic

food topic

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συκώτι τηγανιά




Υλικά:

350 γραμ. συκωτάκια
1 φλιτζάνι φρέσκια σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο
λίγη φέτα



Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το συκώτι για να τσιγαριστεί. Δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει, αλλά ρίχνουμε κατευθείαν το συκώτι για να μην πιάσει κρούστα. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, περίπου 4-5 λεπτά, αφαιρούμε όλο το λάδι από το τηγάνι, για να μην γίνει πολύ βαρύ το φαγητό.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας με την ζάχαρη για να μην ξινίσει η τηγανιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και τέλος τον μαϊντανό.



Αφήνουμε στην φωτιά για 5-6 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε την φωτιά και χοντροτρίβουμε πάνω στην τηγανιά το τυρί φέτα.


* Η συνταγή είναι απο το www.toarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου