food topic

food topic

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γαριδομακαρονάδα φούρνου



Υλικά:

500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
1 πακέτο λαζανάκι
1 ξερό κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
2 κόκκινες πιπεριές
2 ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ



Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το κρεμμύδι. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις ντομάτες και τον πελτέ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση για 5-7 λεπτά περίπου.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα. Σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους τοποθετούμε τα λαζανάκια.


Αφού πάρουν βράση τα υλικά στο τηγάνι αφαιρούμε το σκεύος απο την φωτιά. Προσθέτουμε τα υλικά πάνω απο τα μακαρόνια που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί.


Ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο και ανακατεύουμε.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλα 10 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. 

Αφαιρούμε το ταψί απο τον φούρνο ξεσκεπάζουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο!





*Η συνταγή είναι του Μαμαλάκη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου