food topic

food topic

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ντόνατς φούρνου


Υλικά:

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1 κούπα γάλα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το αλάτι.Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά. Φτιάχνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Αμέσως προσθέτουμε και τη μια κουταλιά βούτυρο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά με το μίξερ ή για 10 με το χέρι. 


Η ζύμη θα κολλάει λιγάκι και θα γίνει πολύ ελαστική. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλεύρι κατά το ζύμωμα.


Λαδώνουμε ένα μπώλ και βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα. Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.


Ανοίγουμε ένα φύλλο 1,5 - 2 εκ. πάχους.


Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και με ένα καπάκι από μπουκάλι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.


Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 με αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά.


Όταν τα βγάλουμε ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τη κανέλα .Αλείφουμε τα ντόνατς με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη.






*Η συνταγή είναι απο την marw79 απο τις Συνταγές της Παρέας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου