food topic

food topic

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μακαρονάδα με σάλτσα απο κόκκινη πιπεριά και κατσικίσιο τυρί




Υλικά για 5 άτομα:

500 γραμμάρια ζυμαρικά
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
1/2 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
4 ψητές κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές μας, τις καθαρίζουμε απο τα σποράκια τους και τις κόβουμε στην μέση. Τις τοποθετούμε σε ενα ταψί και τις βάζουμε για περίπου 10 λεπτά στο γκριλ να ψηθούν. Μόλις τις βγάλουμε απο τον φούρνο τις τοποθετούμε σε ενα βαθυ σκεύος και τις καλύπτουμε με μεμβράνη για 2-3 λεπτά. Μόλις περάσει το χρονικό διάστημα ξεσκεπάζουμε το σκέυος και τότε πολύ εύκολα αφαιρούμε την φλούδα απο τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.



Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, περίπου ένα λεπτό και το αφαιρούμε απο το τηγάνι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τυρί κατσικίσιο, παρμεζάνα και ψητές κόκκινες πιπεριές και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι το τυρί να λιώσει.

.


Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τον βασιλικό και κάνουμε το μείγμα πουρέ με ένα μπλέντερ.


Ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.


Γαρνίρουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου