food topic

food topic

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με κάρυ και κάσιους




Υλικά για 4 άτομα:

3 φιλέτα κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
χυμό από 3 λάιμ
1/2 φλιτζάνι σόγια σός
50 γραμμάρια κάσιους
2,5 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το κάρυ, το λάιμ, τη μισή σόγια σος και το αλεύρι να μαριναριστεί για λίγο.


Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο.Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό.



Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της.

Στο τέλος προσθέτουμε τις 2 κουταλιές μέλι.



*Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου