food topic

food topic

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με φουντούκια





Υλικά για 15 μπισκότα:

225 γραμμάρια κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
30 γραμμάρια βούτυρο
35 γραμμάρια αλεύρι
1/4 κουλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
175 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμμάρια έξτρα κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια
50 γραμμάρια φουντούκια σε κομμάτια



Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για περισσότερο από 5 λεπτά, μέχρι να σχηματίσει το μείγμα, να πήξει δηλαδή τόσο πολύ που, όταν σηκώσουμε πάνω το μίξερ, να τρέχει το μείγμα μέσα στο μπολ και να περνά λίγος χρόνος μέχρι να ενωθεί ξανά στο υπόλοιπο μείγμα.


    Όταν είναι έτοιμο το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το μείγμα της σοκολάτας. Θα πρέπει να πάρουμε με μια σπάτουλα το μείγμα από τα τοιχώματα του μπολ, για να μη μας μείνει η σοκολάτα γύρω από τον κάδο του μίξερ.

    Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά, το βγάζουμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις το μείγμα με το αλέυρι, το αλάτι και το μπέικιν. Θέλουμε να μη φύγει ο αέρας που έχουμε προσθέσει στα αυγά, για να είναι τα μπισκότα μας όσο πιο αφράτα γίνεται.


Τέλος, προσθέτουμε την έξτρα σοκολάτα (100γρ.) και τους ξηρούς καρπούς. Καλό είναι η ζύμη να μην είναι ζεστή και λιώσει η σοκολάτα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 9-10 λεπτά (όχι παραπάνω). Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά. Γι'αυτό τα βγάζουμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για αρκετή ώρα.

Με ένα μεγάλο κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε απλώσει μία λαδόκολλα. 







*Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου