food topic

food topic

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γιουβέτσι στη γάστρα



Υλικά για 2 μερίδες:

500 gr μοσχαράκι κιλότο σε μερίδες
250 gr κριθαράκι
1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγη φλούδα απο πορτοκάλι
1 κανελόξυλο 
λίγο τριμμένο μπαχάρι
λίγο μπούκοβο
250gr. τριμμένη τομάτα
λίγη ζαχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγη τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

Πλένω το κρέας και το στραγγίζω με χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και το κρέας ανακατεύοντας για να θωρακιστεί απο όλες τις πλευρές, βάζουμε το καπάκι και περιμένουμε να βγάλει τα υγρά του και μετά να τα απορροφήσει, αυτό διαρκεί περίπου 13 λεπτά. 


Αφήνουμε να ροδίσει λίγο το κρέας και έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, το μπούκοβο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κανελόξυλο σπασμένο στη μέση (για περισσότερο άρωμα).


Τέλος βάζουμε την τριμμένη τομάτα,την φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη το αλάτι και 800 ml νερό αφήνουμε να πάρει μια βράση και κάνουμε τούμπα το μείγμα στη γάστρα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.


Μετά προσθέτουμε το κριθαράκι και ψήνουμε για άλλα 30΄-40΄. 10 λεπτά πριν το σβήσουμε βγάζουμε το καπάκι για να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε προαιρετικά λίγη φέτα σε κομμάτια. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου