Υλικά:
1 μικρός κόκκορας κομμένος σε μερίδες
μακαρόνια χοντρά
αλάτι
πιπέρι
λάδι
σάλτσα έτοιμη (500ml)
κανέλα
2 κρεμμύδια
τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβω σε κομματία τον κόκκορα και τον ξεπλένω. Τον αφήνω στο σουρωτήρι μέσα στον νεροχύτη. Καθαρίζω 2 κρεμμύδια και τα τρίβω στο μούλτι και τα τσιγαρίζω ελαφρά σε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι. Ρίχνω σε 2-3 λεπτά πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και κανέλα. Μετά απο άλλα 2 λεπτά ρίχνω την έτοιμη σάλτσα (500 ml) και 2 κουταλιές πελτέ.
Μόλις ζεσταθούν καλά βάζω τα κομμάτια του κόκκορα μέσα και συμπληρώνουμε 1 και μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύω και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνω και αφήνω να σιγοβράσει.
Ανακατεύω που και που γιατί κολλάει. Χρειάζεται περίπου 40 λεπτά. Στη μισή ώρα δοκιμάζω , μπορεί να έχει βράσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό (συνήθως δεν χρειάζεται) γιατί πρέπει να μείνει πηχτή η σάλτσα.
Σε διπλανή κατσαρόλα βράζω τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σερβίρω με μπόλικο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου