food topic

food topic

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Χοιρινές μπριζόλες στην λαδόκολλα



Υλικά:

2 χοιρινές μπριζόλες
μισό κρεμμύδι ξερό περασμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 ντομάτα σε φέτες
100 γραμμάρια κασέρι σε χοντρά κομμάτια
1 πατάτα
μισό φλυτζάνι λάδι
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 230 βαθμούς με αέρα. Ξεπλένω τις μπριζόλες και τις σκουπίζω με αποροφητικό χαρτί. Χτυπάω στο μούλτι το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο.


Ανοίγω στον πάγκο μου ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απο πάνω βάζω ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τοποθετώ στο κέντρο της λαδόκολλας μια χοντρή φέτα πατάτας για να κρατάει τα υγρά. Τοποθετώ απο πάνω την μπριζόλα την οποία την εχω περάσει με το μείγμα του μούλτι.


Βάζω απο πάνω αλάτι,πιπέρι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το κασέρι. Τέλος ρίχνω απο πάνω την ρίγανη.


Κλείνω την λαδόκολλα και απο πάνω "σφραγίζω" με το αλουμινόχαρτο σφιχτά.





Ψήνω στους 230 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά στην κάτω κάτω θέση του φούρνου.


*Η συνταγή είναι του Καλίδη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου