food topic

food topic

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μπέργκερ με κοτομπουκιές και σαλάτα




Υλικά για 4 μπέργκερ:

για τις κοτομπουκιές:

700 γραμμάρια κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές
1 φλιτζάνι και 1/4 κορν φλεικς, θρυμματισμένα στο μούλτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
20 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι,πιπέρι
λίγη πάπρικα
μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ

για τη σάλτσα:

μισό μικρό λάχανο
1,5 κουταλιά γιαούρτι
1,5 καρότο
2 κουταλιές μαγιονέζα
χυμό απο μισό μικρό λεμόνι

4 ψωμάκια για μπέργκερ


Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κοτομπουκιές σε ενα μεγάλο ταπερ με καπάκι. Κρατώντας το καλά το ανακινούμε έντονα πάνω κάτω, ώστε να παναριστούν τα κομμάτια του κοτόπουλου.



Στρώνουμε με λαδόκολλα ενα ταψί, τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 190 στον αέρα.



Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά.




Τοποθετούμε τα σαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε , κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση . Στα μισά ψωμάκια βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές σαλάτα και απο πάνω τοποθετούμε τις κοτομπουκιές. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια.








*Η συνταγή είναι απο το theonewithallthetastes.com 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου