food topic

food topic

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Pizza με προσούτο, παρμεζάνα, ρόκα και ντοματίνια



Υλικά:

1 έτοιμη ζύμη για pizza (θέλει ψήσιμο για 15 λεπτά στους 180 με αέρα)
1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα
βασιλικό αποξηραμένο
6 φέτες προσούτο 
150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
6-7 ντοματίνια
λίγα φύλλα ρόκας
αλάτι
λάδι

Εκτέλεση:

Βάζουμε λίγο λάδι κάτω σε ενα ταψί και απο πάνω απλώνουμε την έτοιμη ζύμη. Τρυπάμε την ζύμη και απο πάνω βάζουμε την σάλτσα ντομάτας που την έχουμε φτιάξει εφόσον βάλουμε στο μούλτι την ντομάτα, τον βασιλικό και το αλάτι.


Τοποθετούμε απο πάνω απο την σάλτσα και την μισή τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα, στην κάτω κάτω θέση του φούρνου.


Μόλις έχει σχεδόν ψηθεί η pizza προσθέτουμε απο πάνω τις φέτες προσούτο, την ρόκα, τα ντοματίνια και την υπόλοιπη παρμεζάνα.



 Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου