food topic

food topic

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μακαρονάδα με σπανάκι, παρμεζάνα και κρεμώδες τυρί





Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
500 γραμμάρια ντοματάκι τριμμένο
½ κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
100 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
500 γραμμάρια ζυμαρικά

φρέσκο σπανάκι


Εκτέλεση:

Βράζω τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνω. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε  μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα (περίπου 5 λεπτά).


Προσθέτουμε το ντοματάκι, την ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι, και φρέσκοτριμμένο πιπέρι στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ένα ½ φλυτζάνι του τσαγιού νερό και ανακατεύουμε.


Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα σε λίγα κομμάτια. Χρησιμοποιούμε ένα σύρμα για να ανακατέψουμε τη σάλτσα μέχρι το κρεμώδες τυρί να λιώσει πλήρως και γίνει κρεμώδης η σάλτσα. 



Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα πρώτα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, στην συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη.


Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαραθεί, για περίπου (3 λεπτά). Προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου