food topic

food topic

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και κρατσανιστό μπεικον



Υλικά για 4 μερίδες:

500 γραμμάρια ζυμαρικά
1 κουταλιά λάδι
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. τυρί κρέμα
3 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε.
Σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς πρόσθετη λιπαρή ουσία) σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-6′ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.


Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6′, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Βράζουμε τη σάλτσα για 5-6′ σε μέτρια φωτιά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός), να πυκνώσει. Την αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.



Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί πλήρως στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3′ ακόμα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Τα μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με το μπέικον.


*Η συνταγή είναι απο http://theonewithallthetastes.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου