food topic

food topic

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τάρτα με κόκκινη πιπεριά, κατίκι Δομοκού και γραβιέρα



Υλικά:

Για τη ζύμη της τάρτας:
150 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. νερό 

Για τη γέμιση:

8 πιπεριές Φλωρίνης
300 γρ. κατίκι Δομοκού
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό


Εκτέλεση:

Για την ζύμη της τάρτας:
Ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε και το βούτυρο στο μείγμα μέχρι να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε προσθέτουμε και το αβγό και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόγενές. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάμε στο ψυγείο τυλίγοντας την με ζελατίνα, μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.


Ανάβουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στο γκρίλ και βάζουμε σε ένα ταψί τις πιπεριές αφού τις έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαυρίσουν καλά απ'έξω.

Τις βγάζουμε, τις βάζουμε μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων, τις αλατίζουμε και τις κλείνουμε καλά για να ιδρώσουν και να φύγει πιο εύκολα η φλούδα τους. Μετά από 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε τη μαυρισμένη φλούδα. Παίρνουμε την καθαρή σάρκα από τις κόκκινες πιπεριές και την κόβουμε σε κομματάκια. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κατίκι Δομοκού, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. 


Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου. Προτού την τοποθετήσουμε μέσα στη φόρμα τη βουτυρώνουμε. 


Ανακατεύουμε καλά το μείγμα  και γεμίζουμε την τάρτα. 



Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. 





Σκεπάζουμε την τάρτα με ένα αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50 λεπτά. Στα 20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την τάρτα να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.


*Η συνταγή είναι του Μαμαλάκη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου