food topic

food topic

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σαλάτα Caesars


Υλικά για το κοτόπουλο:

2 φιλέτα κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο 
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για το dressing:

10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
1 σκ. σκόρδο
αρκετό ελαιόλαδο
250 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα:

επιπλέον παρμεζάνα
1 iceberg
Εκτέλεση:

Για το κοτόπουλο:
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.



Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.



Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα, και βάζουμε στον πάτο τα μυρωδικά και το σκόρδο.



Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.


Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



Για το dressing:
Στο μπλέντερ, ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.


 Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.



Για το σεβίρισμα:
Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε.





*Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου