food topic

food topic

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τούρτα κοκ



Υλικά για το παντεσπάνι:

4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη (100 γρ.)
1 κούπα αλεύρι (100γρ.)
50 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 κ.γ μπέικιν


Εκτέλεση για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για 5 λεπτά ώστε να φουσκώσουν καλά.  


                                            
Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.  Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά. 


 Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 εκ.στρωμένο με λαδόκολλα (δεν βουτυρώνουμε) και ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά περίπου, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Αφού κρυώσει καλά το χωρίζουμε σε 2 δίσκους.








Υλικά για το σιρόπι:

1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση για το σιρόπι :

-Βράζoυμε 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει. 



Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

1 λίτρο γάλα φρέσκο
80 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)
120 γρ. μαργαρίνη
3/4 κούπας (150γρ.) ζάχαρη 
1 βανίλια

Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το μπολ που την μεταφέρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.


Υλικά για την γκανάζ σοκολάτας:

100 γρ.σοκολάτα μαύρη
100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
80 γρ. γάλα φρέσκο
1 κ.σ μαργαρίνη

Εκτέλεση για την γκαναζ σοκολάτας:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει.

Συναρμολόγηση:

Βάζουμε σε μια πιατέλα έναν δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι θέλουμε (εγώ σιρόπιασα ελάχιστα) στρώνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.



Σιροπιάζουμε ξανά και βάζουμε το κοκ στο ψυγείο να παγώσει 1 ώρα. Καλύπτουμε με την γκανάζ σοκολάτας και το κοκ μας είναι έτοιμο.




 έφτιαξα και 2 μικρότερα κοκ για να στολίσω την τούρτα μου!


*Η συνταγή είναι απο "Οι Λιχουδιές της Σόφης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου