food topic

food topic

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Σουφλέ - Παστίτσιο με χαλούμι


Υλικά (6 άτομα, 30', 10€):

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Κόστος συνταγής: ~10 €


500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. πένες
150 γρ. kerrygold τριμμένο
250 γρ. gouda τριμμένο
200 γρ. χαλούμι τριμμένο
400 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
λάδι
500 γρ. ντοματάκι
1 κ.γ. πελτέ
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τον κιμά όπως θα τον φτιάχναμε και για το παστίτσιο μας. Βάζουμε λάδι στο κατσαρολάκι μας και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, όταν έχει πάρει χρώμα ο κιμάς μας, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ, το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να μην έχει καθόλου υγρά.

Βράζουμε παράλληλα τις πένες, σε αλατισμένο νερό, για 5 λεπτά λιγότερο απο το αναγραφόμενο της συσκευασίας τους.

Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια, τον κιμά, το χαλούμι, το kerrygorld και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τα 200 ml της κρέμας γάλακτος. Καλύπτουμε τα ζυμαρικά μας με το gouda και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200 °C μέχρι να κάνουν μια ωραία ξεροψημένη κρούστα .



* Η συνταγή είναι απο το https://mamatsita.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου