food topic

food topic

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Καγιανάς με πιπερίες, λουκάνικο και φέτα


Υλικά (2 άτομα, 10', 5€):

Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~5 €

4 μεσαίες ντομάτες
4 αυγά
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο λουκάνικο
λίγα κομμάτια φέτας
λάδι
λίγη ζάχαρη
αλάτι
ρίγανη



Εκτέλεση:

Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές μας και τις καθαρίζουμε απο τα σποράκια τους. Κόβουμε σε κομματάκια την σκελίδα του σκόρδου και τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μας και τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά μας. Έχουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε.

Θέλουμε η σαλτσα της ντομάτας να μην έχει νερό αλλά να είναι αρκετά ζουμερή, τότε προσθέτουμε τα αυγά τα οποία δεν τα έχουμε χτυπήσει σαν ομελέτα, απλά έχουμε σπάσει τον κρόκο τους με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό μας. Προσέχουμε να μην σωθούν όλα τα υγρά του καγιανά αλλά να μείνει ζουμερός.

Όταν είναι έτοιμα τα αυγά, προσθέτουμε το λουκάνικο που έχουμε ψήσει, κομμάτια φέτας και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου