food topic

food topic

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Φιλέτο γλώσσας με κρούστα απο αυγό και παρμεζάνα




Υλικά (2 άτομα, 10', 5€):

Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Κόστος συνταγής: ~5 €

6 φιλέτα γλώσσας
2 κ.σ. παρμεζάνα
1 μεγάλο αυγό
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
μουστάρδα (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αυγό με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, σε ένα άλλο πιάτο έχουμε βάλει το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Περνάμε το κάθε φιλέτο πρώτα από το αλατοπιπερωμένο αλεύρι και στην συνέχεια από το μείγμα με το αυγό.

Έχουμε προσθέσει στο τηγάνι μας 2 κ.σ. λάδι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο πορτοκαλί χρώμα.



Εγώ συνόδευσα τα φιλέτα μου με ρύζι πασπαλισμένο με πάπρικα, με σαγανάκι και με καυτερή μουστάρδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου