food topic

food topic

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Γιουβέτσι κοτόπουλο στο φούρνο


Υλικά για 4 άτομα:

μισό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
κριθαράκι 200 γραμμάρια
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια ντοματάκι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μισό ποτήρι λευκό κρασί
1 καρότο τριμμένο
μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
μισό κύβο ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
όσο νερό χρειαστεί


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να ροδίσει.



 Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να αχνιστεί. 





Mετά βάζουμε το καρότο τριμμένο, τα ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με το κρασί.



 Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. 








Προσθέτουμε λίγο νεράκι, τον κύβο κότας και ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).

Στην συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. 



Ψήνουμε ξανά για άλλα 40 λεπτά. Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε.





* η συνταγή είναι απο το http://www.clickatlife.gr/diatrofi/syntagi/1749/gioubetsi-kotopoulo 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου