food topic

food topic

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πατάτες σοτέ με πράσο και τυρία


Υλικά για 4 άτομα:


500 γραμμάρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
500 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια χαμήλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις πατάτες, το πράσο, το φύλλο δάφνης, το αλατοπίπερο και το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Προς το τέλος ανεβάζουμε και πάλι τη φωτιά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, περίπου για 2 λεπτά.


Πασπαλίζουμε το φαγητό με το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Εγω το συνόδευσα με μπιφτέκια κοτόπουλου.



* Η συνταγή είναι της Ελένης Ψυχούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου