food topic

food topic

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κορμός ψυγείου



Υλικά:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
Για την σαντιγύ:
1 κουτί morfat
1 κουτί ζαχαρούχο
Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα.


Προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και αποσύρουμε από την φωτιά.


Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας.


Βάζουμε το μείγμα της σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1,5 ώρα.



Μόλις κρυώσει, χτυπάμε καλά το μόρφατ και έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε πάνω από το γλυκό που είχαμε στο ψυγείο. Πασπαλίζω με τριμμένη κουβερτούρα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου