food topic

food topic

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κεφτέδες κοτόπουλου με παρμεζάνα




Υλικά για 14 κεφτέδες:
500 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
60 γραμμ. παξιμάδι θρυμματισμένο στο μούλτι
1/2 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κουταλιά βασιλικό
30 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 μεγάλo αυγό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
αλάτι, πιπέρι
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Εγω τσίγαρισα το κρεμμύδι πρωτού το βάλω στο μείγμα.




Πλάθουμε το μείγμα σε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Τους ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 45-50′ μέχρι να ροδίσουν.


 Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3′.Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1′ ακόμα.



Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα σύμφωνα με τη γεύση μας.



Ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30′ περίπου.



Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και μέχρι να πάρει μία βράση το φαγητό.


Σερβίρουμε τους κεφτέδες με μπόλικη σάλτσα, πασπαλισμένους με λίγη παρμεζάνα ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.





* Η συνταγή είναι απο το http://theonewithallthetastes.com/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου