food topic

food topic

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αρακάς με πατάτες



Υλικά για 4 άτομα,  40', 5€, ~450 θερμίδες συνολικά:

Κόστος συνταγής: ~5 €

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά

450 γραμμάρια αρακάς
2 πατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας



Εκτέλεση:

Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί στο ελαόλαδο το οποίο το έχουμε κόψει στο μούλτι.


Μετά τοποθετούμε τις πατάτες και το καρότο και τα τσιγαρίζουμε.


Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ που τον έχουμε διαλύσει στο νερό, αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη.



Βάζουμε στην κατσαρόλα και τον αρακά. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει και ύστερα χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ύστερα απο 30 λεπτά αφαιρούμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και σερβίρουμε.

* Η συνταγή είναι απο τον Τσελεμεντέ 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου