food topic

food topic

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Λεπτή -τύπου Ιταλική- ζύμη πίτσας




Υλικά (για 1-2 πίτσες):

5 κ. σούπας ελαιόλαδο
3/4 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ. γλυκού αλάτι
εάν χρησιμοποιήσουμε την ξηρή μαγιά μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και το γάλα. Ζυμώνουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να έχουμε μια σφιχτή αλλά μαλακή ζύμη. Αν τα χέρια μας κολλάνε στη ζύμη τότε προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι. Εάν έχει παραμείνει αλεύρι στο μπολ και δεν ενώνεται με τη ζύμη τότε προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα και να φουσκώσει.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί.

Tip: Tο ζυμάρι είναι αρκετό για μια πίτσα αφράτη με σχετικά χοντρή ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί ή για 2 πίτσες (χωρίζοντας το ζυμάρι στη μέση) με λεπτή και τραγανή ζύμη ιταλικού τύπου. Το δεύτερο κομμάτι ζύμης (αν τη χωρίσουμε στη μέση) μπορούμε να το καταψύξουμε και να το χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.



Η συνταγή είναι από το www.delightfularea.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου