food topic

food topic

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Μακαρόνια με σάλτσα από τυρί κρέμα και βασιλικό


Υλικά (4 άτομα,15', 4€):

Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~4 €

500 γρ. ζυμαρικά
200 γρ. τυρί κρέμα
1/4 φλ. μαργαρίνη Soft
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. παρμεζάνα
1-2 κ. σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κ. γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλυτζάνι νερό από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.


Βάζουμε σ΄ένα μπολ το τυρί κρέμα και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν με την βοήθεια του μίξερ.



Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό από τα μακαρόνια, μέχρι να γίνει μια σάλτσα πηχτή αλλά και ρευστή.



Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα έτοιμα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε επιπλέον παρμεζάνα και πιπέρι κατά το σερβίρισμα.


* Η ιδέα είναι από το www.cookeatup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου