food topic

food topic

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Μακαρονάδα με κοτόπουλο, μπέικον και τσένταρ


Υλικά (5 μερίδες, 25', 10 €):

Χρόνος εκτέλεσης/ψησίματος: 25 λεπτά

Κόστος συνταγής: ~10 €

3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια
6 φέτες μπέικον
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
350 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο λαζανάκι
120 γρ. τσένταρ τριμμένο
ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το μπέικον μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε και μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, για το άρωμα, την οποία στο τέλος την αφαιρούμε. Μόλις είναι έτοιμα τα υλικά μας, προσθέτουμε στο τηγάνι αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος τόσο ώστε να πάρει μια βράση.

Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα στα μακαρόνια μας, τα οποία τα έχουμε σουρώσει και τα έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο τσένταρ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας καλά.


*Η συνταγή είναι απο το www.sintayes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου