food topic

food topic

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και καστανό ρύζι



Υλικά (20', 7 €, 4 άτομα):

Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~7 €
Άτομα: 4

 600 γρ. ψαρονέφρι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι νερού κρασί
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
250 γρ. καστανό ρύζι
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Ρίχνουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά της ώρας.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μελιού και μουστάρδας, τα οποία τα έχουμε ανακατέψει καλά. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και κλείνουμε τη φωτιά.

Ταυτόχρονα βράζουμε το καστανό ρύζι και σερβίρουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου