food topic

food topic

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Λαζανάκι με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και σάλτσα barbeque



Υλικά (20', 7 €, 4 άτομα):

Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Κόστος συνταγής: ~7 €

Άτομα: 4

500 γραμμάρια λαζανάκι
350 γραμμάρια κοτόπουλο
400 ml κρέμα γάλακτος
σάλτσα barbeque
5 φέτες μπέικον
λάδι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λαδάκι και τσιγαρίζουμε το μπεικον, μόλις αυτό είναι έτοιμο το αφαιρούμε απο το τηγάνι. Προσθέτουμε στο τηγάνι λάδι και το κρεμμύδι μας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Τοποθετούμε μέσα και το μπέικον.

Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Στα σουρωμένα μακαρόνια μας προσθέτουμε την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα και τριμμένη παρμεζάνα.

Κατά το σερβίρισμα περιχύνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και ανακατεύουμε την μακαρονάδα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου