food topic

food topic

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Σούπα γλυκοπατάτας



Υλικά:

⅓ φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 ½ φλυτζάνια νερό
1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους της γλυκοπατάτας και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανεβάζουμε τη φωτιά για να αρχίσουν τα υλικά να βράζουν. Οταν αυτό γίνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, δηλαδή για περίπου μισή ώρα.
Όταν η σούπα μας θα είναι πλέον έτοιμη, την πολτοποιούμε με το ειδικό μηχάνημα για να γίνει βελουτέ. Επίσης, αν την προτιμάτε πιο αραιή, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο νερό. Τέλος, τρίβουμε από πάνω τζίντζερ και βάζουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο αν το επιθυμούμε.


*Η συνταγή είναι από το www.cookwithme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου