food topic

food topic

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Σοκολατόπιτα με σιρόπι και γλάσο




Υλικά για την ζύμη:

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
350 γρ. ζάχαρη
3κ.σ. κονιάκ
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200 ml νερό
100 γρ. κακάο σε σκόνη

Υλικά για το σιρόπι:

250 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γρ. κακάο σε σκόνη

Υλικά για το γλάσο:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το κακάο και περιμένουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και μόλις ενωθούν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Τέλος το νερό και το κονιάκ. Και συνεχίζουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμο σκεύος μεσαίου μεγέθους και αδειάζουμε μέσα εκεί το μείγμα μας. Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε ελάχιστα να κρυώσει στον πάγκο μας.

Χαράζουμε την σοκολατόπιτα σε κομμάτια,με το κρύο σιρόπι, με την βοήθεια μίας κουτάλας σιροπιάζουμε την ζεστή μας σοκολατόπιτα. Σιγά σιγά μέχρι να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες , αποσύρουμε το σκεύος απο την φωτιά και τοποθετούμε μέσα την σπασμένη κουβερτούρα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Όσο είναι ζεστό το γλάσο μας το απλώνουμε με την βοήθεια μίας σπάτουλας πάνω απο την σοκολατόπιτα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά μέχρι να την φάμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου