food topic

food topic

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Αλμυρό κέϊκ παρμεζάνας μυρωδικών και σκόρδου


Υλικά:

350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
140 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα φρέσκο
2 αυγά
75 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες πολύ καλά ή τριμμένες
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την παρμεζάνα.

Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη πάρα πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε αυτή τη φορά με μια μεγάλη κουτάλα καλά μέχρι να προκύψει μια ζύμη αρκετά σφιχτή

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κέικ. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τον παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 50-60 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα του και κατόπιν το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε.



*Η συνταγή είναι απο το bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου