food topic

food topic

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Koτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια



Υλικά (4 άτομα, 2 h, 10€):

Κόστος συνταγής: ~10 €
Χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες

Υλικά:

1 πακέτο κοχυλάκια
4 μπουτάκια κοτόπουλου με το καπάκι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 συσκευασία ντομάτα (500 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
τριμμένη μοτσαρέλα
2 κ.γλ τριμμένη κανέλα



Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινίσει καλά το βάζουμε σε μια πιατέλα.



Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 4-5 λεπτά). Βάζουμε ξανά μέσα το κοτόπουλο.



Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, την μισή κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό, μέχρι να καλυφθούν τα μπουτάκια, και αφήνουμε να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος.

Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα μπολάκι τριμμένη μοτσαρέλα με την υπόλοιπη κανέλα.Τα ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε την διαδικασία ανακατέματος.  Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα κοτόπουλου. Στρώνουμε από πάνω μια στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με κανελομοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.


Σερβίρουμε αμέσως με τα μπούτια κοτόπουλου και επιπλέον σάλτσα και μοτσαρέλα.






 * Η συνταγή είναι απο το www.madameginger.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου