food topic

food topic

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Κέικ μπανάνας με merenda



Υλικά (1h, 8€):

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Κόστος συνταγής: ~8 €

250 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ φουντούκια αλεσμένα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
300 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 ώριμες μπανάνες, σε πουρέ
2 φλιτζάνια merenda



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα.



Διπλώνουμε μέσα τον πουρέ μπανάνας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε και τα αλεσμένα φουντούκια μας.



Απλώνουμε το 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα στη φόρμα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι merenda και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη.



Τοποθετούμε 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα πάνω από το πρώτο στρώμα και συνεχίζουμε με 1 φλιτζάνι της υπόλοιπης merenda. Τοποθετoύμε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του κέικ.



Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.







*Η συνταγή με κάποιες αλλαγές από coolartisan.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου