food topic

food topic

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Λαζανάκι με ροζέ σάλτσα





Υλικά (4 άτομα, 20', 5€):

Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Κόστος συνταγής: ~5 €

500 γρ. ζυμαρικά (λαζανάκι)
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
370 γρ. σπιτική τριμμένη ντομάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γαλοπούλα σε κομματάκια
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σε αλατισμένο νερό.

Σε μέτρια θερμοκρασία τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το λάδι και μόλις μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε την μια σκελίδα ψιλοκομένο σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμα.

 Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι , δυναμώνουμε την φωτιά και όταν αρχίζει να βράζει η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 10 με 15 λεπτά το πολύ.

Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγανάκι τσιγαρίζουμε χωριστά τη γαλοπούλα, με λίγο λαδάκι  μέχρι να ζεσταθεί αρκετά. Έπειτα προσθέτουμε στην σάλτσα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση.

 Τέλος βάζουμε στην σάλτσα την γαλοπούλα, τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί παντού.


*Η συνταγή είναι απο το http://lilascuisine.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου