food topic

food topic

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κέικ με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας





Υλικά (8-10 κομμάτια, 55', 5 €):

Χρόνος εκτέλεσης/ψησίματος: 55 λεπτά

Κόστος συνταγής: ~5 €

Υλικά:

4 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
300g πραλίνα φουντουκιού
125g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 125g αλέυρι γ.ο.χ. με 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι
100g σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
λίγη λιωμένη πραλίνα, για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 10x20cm. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα, για να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα.



Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα (μην παραδουλεύετε το μείγμα). Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.



Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Το σερβίρουμε με λιωμένη πραλίνα και λιωμένη σοκολάτα με φουντούκια!




Η συνταγή είναι απο το kouzinista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου