food topic

food topic

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Σούπα βελουτέ κάστανo



Υλικά (4 άτομα, 1h, 5 €):

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Κόστος συνταγής: ~5 €

220 γρ. κάστανα
1/2 λ. ζωμό κότας
200 ml κρέμα γάλακτος light
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
1 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κάστανα, τα χαράζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 30' περίπου. Κατόπιν, αφαιρούμε την εξωτερική αλλά και την εσωτερική φλούδα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τα κάστανα, το σκόρδο και τα γυρίζουμε με την σπάτουλα για 1'-2'. Ρίχνουμε τον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15'-20'.



Προσθέτουμε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και  περνάμε την σούπα μας από το μπλέντερ.  Την σερβίρουμε καυτή και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με λίγο φρέσκο πιπέρι.


*Η συνταγή είναι από το www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου