food topic

food topic

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι



Υλικά (4 άτομα, 40', 5 €):

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά

Κόστος συνταγής: ~5 €

6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
5 μανιτάρια σε φετάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γραμ. ζωμός κότας ή μοσχαριού
1 και μισό κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι



Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).


Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.



Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε και
γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι στο κέντρο του κάθε πιάτου.



* Η συνταγή είναι απο το www.argiro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου