food topic

food topic

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κοτόπουλο με πατάτες και μυρωδικά στη γάστρα



Υλικά (για 3 άτομα):

1 kg κοτόπουλο σε μερίδες
700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο



Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη και το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε.

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στη γάστρα μας τις πατάτες, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι/πιπέρι κατά βούληση, το  ελαιόλαδο και το μείγμα των μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά.



Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα.


Τέλος αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και οι πατάτες μας.



*Η συνταγή είναι από το www.theonewithallthetastes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου