food topic

food topic

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κουρού τυροπιτάκια




Υλικά (30, 5 €, 15 τυροπιτάκια):

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Κόστος συνταγής: ~5 €

Για την ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
250 γρ. βιτάμ μαλακό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εγω επέλεξα ολικής)

Για την γέμιση:
250 γρ. ανθότυρο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 αυγό
πιπέρι



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε ολα τα υλικά της ζύμης μας και πλάθουμε αρκετή ώρα με τα χέρια έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν.

Ανοίγουμε την ζύμη μας σε ότι σχήμα θέλουμε και βάζουμε στο κέντρο απο το κάθε τυροπιτάκι 1-2 κ.γ. απο την γέμιση μας. Την οποία την έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας ένα αυγό με το ανθότυρο μας, την γραβιέρα που έχουμε κόψει σε κομματάκια και το πιπέρι.

Βάζουμε στο ταψί μας αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκι μας και ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 20-25 λεπτά.


Η συνταγή είναι της μαμάς μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου