food topic

food topic

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Κέικ μπανάνα σοκολάτα με ελαιόλαδο



Υλικά:

2 λιωμένες μπανάνες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
100-150 γραμμάρια σοκολάτα σε κομματάκια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση:

Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε τo χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τον πολτό της μπανάνας.

Ανακατεύουμε τις σταγόνες ή τα κομμάτια σοκολάτας με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στον αέρα.
Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε
σε πιατέλα. Σερβίρουμε όταν κρυώσει.

*Η συνταγή είναι απο το www.cretangastronomy.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου