food topic

food topic

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μιλφέιγ


Υλικά:
500 γρ σφολιατίνια bonomi

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
1 λίτρο γάλα
200γρ μαργαρίνη
2 κρόκους
3/4 ποτ.νερού ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1,5 κ.σ. αλεύρι
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού

Για την σαντιγύ:
1 κουτάκι φυτική σαντιγύ



Εκτέλεση:

Κόβουμε τα σφολιατίνια στη μέση κατά μήκος και βάζουμε μια στρώση σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ, με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω.



Ετοιμάζουμε την κρέμα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια από το 1lt γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα ζεσταίνουμε ώσπου να λιώσουν όλα μαζί.


Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το γάλα και διαλύουμε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.



Ρίχνουμε το προηγούμενο μείγμα στην κατσαρόλα και ανακτεύουμε προσεκτικά την κρέμα με σύρμα (για να μη σβολιάσει) μέχρι να δέσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να πήζει και να κάνει μικρά βουναλάκια. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.


Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα επάνω από τα σφολιατίνια.


Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση σφολιατίνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.



Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ. Στρώνετε τη σαντιγύ και καλύπτουμε την επιφάνεια με τρίμματα από τα σφολιατίνια που περίσσεψαν.


Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο και το απολαμβάνουμε μετά από λίγες ώρες.



* Η συνταγή είναι απο το https://www.sintagespareas.gr/sintages/milfeig-to-aythentiko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου