Υλικά (για 4 άτομα):
4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο (περίπου 500 γρ.), ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος (ζητάμε από το χασάπη να αφαιρέσει την πέτσα από το συκώτι)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα για κάθε φέτα συκωτιού ( 1κ.γ. για κάθε πλευρά)
2 κ.γ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για το μαρινάρισμα: Βάζουμε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
Το βγάζουμε, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στεγνό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε σε κάθε πλευρά την καπνιστή πάπρικα, πασπαλίζοντάς την ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά που ορίζετε στα ¾ της δύναμης (μέτρια προς δυνατή). Εγώ το έβαλα στο 4 και η κουζίνα μου φτάνει έως το 6. Τοποθετούμε μέσα το συκώτι και ανά 1 λεπτό το γυρίζουμε με λαβίδα, για συνολικά 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι κομμένη η φέτα. Για μια λεπτή φέτα, πάχους λιγότερο από 1 εκ., τα 4 λεπτά αρκούν, δηλαδή χρειάζονται 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και το αφήνουμε να «ισορροπήσει» για 2-3 λεπτά. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα, με κοφτερό μαχαίρι.
Σερβίρουμε τις φέτες σε ένα ξύλο κοπής, ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο φρέσκο λάδι.
*Η συνταγή είναι από το http://www.pandespani.com/
Αγγελική μόλις δοκιμάσαμε την συνταγή σου και ήταν... το πιο νόστιμο,ζουμερό συκώτι που έχουμε φάει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασίλη σε ευχαριστώ πολύ!! Χαίρομαι πολύ πολύ που σας άρεσε!! :-) :-)
Διαγραφή