food topic

food topic

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αφράτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι


Υλικά για 4 μεγάλα μπιφτέκια και ένα πιο μικρό, 60', 8€:

Κόστος συνταγής: ~8 €

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά

700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
3 φέτες ψωμί του τοστ
3 φρυγανιές
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 ντομάτα
2 τσιγαρισμένα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λάδι για το ταψί μας



Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μας. Τον κιμά, το ψωμί και τις φρυγανιές τα οποία πρώτα τα έχουμε βάλει στο νερό και τα έχουμε στραγγίσει καλά. Βάζουμε στο multi την ντομάτα την οποία προσθέτουμε στη λεκάνη μαζί με τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τα ζυμώνουμε καλά.

Βάζουμε την λεκάνη με τα υλικά στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα ώστε να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά. Ύστερα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας μεγάλα σε μέγεθος ( εγω τα ζύγισα και θα πρέπει να είναι γύρω στα 300 γραμμάρια το κάθε μπιφτέκι) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε προσθέσει ελάχιστο λάδι.


Τα ψήνουμε στον αέρα για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου, σε χαμηλή θέση στον φούρνο μας. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε.





*Η συνταγή είναι της μαμάς μου!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου