food topic

food topic

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Mακαρονάδα με τόνο και ούζο



Υλικά (για 4 άτομα):
1 πακέτο πένες
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
½ φλιτζάνι ούζο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Λίγο μπούκοβο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος



Εκτελεση:

Βράζουμε τις πένες αλ ντέντε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζουμε.

Στραγγίζουμε και τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει.



Προσθέτουμε τον τόνο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.



Προσθέτουμετη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. 


Σκεπάζουμε τη σάλτσα γιατί διαφορετικά θα σας πιτσιλίσει όλη την κουζίνα. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προς το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.







Ενώνουμε τις πένες με τη σάλτσα στο μάτι, φέρνοντας δυο-τρεις βόλτες, και σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή.





* Η συνταγή είναι απο το http://www.olivemagazine.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου