food topic

food topic

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τάρτα με ντοματίνια, pesto και παρμεζάνα





Υλικά για την ζύμη:

150 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 αυγό

2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση για την ζύμη:


Χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, συνεχίζουμε με το χέρι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και το μείγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε προσθέτουμε και το αβγό και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόγενές. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάμε στο ψυγείο τυλίγοντας την με ζελατίνα, μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.





Υλικά για τη γέμιση:

4 κουτ. σούπας σάλτσα pesto έτοιμη
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση για την τάρτα:

Bουτυρώνουμε το σκεύος μας και στρώνουμε την ζύμη.





Αλείφουμε με τη σάλτσα pesto τον πάτο της τάρτας.



Βάζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.



και ρίχνουμε την παρμεζάνα.


Xτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα αυτό. 




Σκεπάζουμε με τη μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. 




Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.

* Η συνταγή είναι από το http://www.thecookbook.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου