food topic

food topic

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Χοιρινό με κάστανα στην κατσαρόλα


Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
500 γγ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
30 ml λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
200 ml λευκό κρασί
1 κύβο βοδινού λιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό
Κόκκους μαύρου πιπεριού
Αλάτι
Πιπέρι



Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια ώστε να σοταριστούν, προσθέτουμε και το κρέας θωρακίζουμε, γυρίζοντας το προσεκτικά χωρίς να το τρυπήσουμε, μέχρι να ροδίσει.





Με ελάχιστο νεράκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ ώστε να γίνει σαν πάστα και το ρίχνουμε πάνω απο το κρέας ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και αφού φύγει το πολύ αλκοόλ  προσθέτουμε τον κύβο και ελάχιστο νεράκι τόσο ώστε να καλυφθεί το κρέας μας.


Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τους κόκκους απο το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 50 λεπτά.

Ύστερα απο τα 50 λεπτά, προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και ανακινούμε λίγο όλο τα φαγητό, χωρίς να ανακατέψουμε. Αφήνουμε 40 λεπτά να ψηθεί το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη.

Είναι έτοιμο το φαγητό μας όταν τα κάστανα θρυματίζονται με ένα πηρούνι.






* Η συνταγή είναι απο το www.athinorama.gr/umami/ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου