food topic

food topic

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Κανελόνια με πέστο, κοτόπουλο και φέτα




Υλικά για 5 άτομα:

1 πακέτο κανελόνια
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μικρά κομματάκια
1 συσκευασία pesto βασιλικού
λίγη φέτα
90 γρ παρμεζάνα

λίγο ελαιόλαδο 
αλατι 
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
70γρ. βούτυρο
70γρ. αλεύρι
60γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το αλέυρι με το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα.


Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια. προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.



Ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο την φωτιά.



Εκτέλεση:

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει πολύ ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα 4-5 κ.σ. από το πέστο, την φέτα και το ανακατεύουμε καλά. 


Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια μας και τα βάζουμε στο ταψάκι μας το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά.


Γεμίζουμε με νερό το βαζάκι με το πέστο και το ανακινούμε καλά. Αυτή τη "σάλτσα" τη ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια ώστε να πάει πιο πολύ αναμέσά και από κάτω τους.


Ρίχνουμε από το 1/3 της παρμεζάνας. Τέλος, από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.


* Ευχαριστώ τον Θοδωρή για την συνταγή!











2 σχόλια:

  1. Το δοκίμασα και ήταν υπέροχο πραγματικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια Ειρήνη μου ! Είναι μια συνταγή που αν την φτιάξεις μια φορά σίγουρα θα θες να την ξαναφτιάξεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή